محل تبلیغات شما

بندر دیلم

قرائن نشان می دهد كه قدمت این بندر به دورههخامنشی مربوط می شود ، كه وجه تسمیه آن به خوبی روشن نیست . چرا كه در ادوارمختلف این منطقه اسمهایی داشته است . بندر تیلمون(دیلمون) برگرفته از: نام قدیم بحرین و سـرانجام بنــدردیلم نــامهایی بوده انـدكه بـه این شهرستان اتلاق گردیده است.
و نام های ذكرشده دیگری درتاریخ است كه این شهر را دیـل،دیلـه هم نامیده اند.
در دوره هخامنشی دو رشته راه، پارسارگاد و تخت جمشید را بههرمز، بندردیلمون و آستانه دركرانه خلیج فارس مربوط می ساخته كه بنادر دیلمون ،هرمز و ریشهر ( بوشهركنونی ) در دوره مذكور از مراكز تجاری بودهاند، صدور روغن چراغ ، نفت از بندر شینیز (سینیز) باقی مانده از دوره ساسانیان وپارچه های كتانی و فات گرانقیمت مرسوم بوده است.
آثــار پنج شهــر تاریخی با نامهای سینیز (شینیز) ، اسلجان،مهروبان، سنجاهان و قوستان از دوره های قبل از اسلام در این شهرستان كشف و به ثبترسیده است كه با وجود اسناد تاریخی و سفرنامه هایی ازجمله
سفرنامه ناصرخسرو ، [وآثار باستانی ] تاریخ این شهرستان بین2300 الی 2500 سال اعلام گردیده است.

بندر مهرویان(تاریخیباستانی)

بندر قدیمی مهروبان در 24 کیلومتری شمال بندردیلم قرار داشت. آثار خرابه های این بندر هم اکنون درمحلی به نام تل امام زادهمشهود است. حدود 20 کیلومتری بندر دیلم در حوالی خور امام حسین کهامروزه یکی از مراکز تاسیسات نفتی جنوب است آثار خرابنه های بندر سی نیز باقیمانده است

مهروبان، مهرویان، ماهی رویان و یا ماهی روان کهبعضی از جغرافی نویسان و مورخان در محل و موضع آن دچار تردید و اشتباه شده اند، درحقیقت در چهار فرسخی یا 24 کیلومتری شمال بندر دیلم امروز قرار داشته است. این بندربندری پر رونق و معروف بود. پس از ویرانی بندر مهروبان، که گویا در عصر مغول یاکمی قبل از آن روی داده است، بر رونق بندر دیلم افزوده شده است. اگر چه نام بندردیلم را در نوشته های 150 سال اخیر می بینیم اما از چند قرن قبل از این نیز دارایرونق بوده است. این بندر در 12 فرسخی جنوب شهرستان بهبهان در استان خوزستان، و در36 فرسخی شمال غربی بندر بوشهر در ساحل دریا قرار گرفته است. آثار بازمانده بندراستخر و بندر ابوالهوا در فاصله هجده کیلومتری بین بندر دیلم و بهبهان دیده میشود. امروزه بندر دیلم مرواریدی کوچک بر تارک خلیج بزرگ فارس است. مسیرهای ارتباطیبه این شهرستان عبارتانداز:

راه اصلی بندر دیلم – گناوه به سمت جنوب شرقی به طول 67کیلومتر
راه فرعی بندر دیلم – هندیجان – بندر ماهشهر به سمت شمالغربی
راه فرعی بندر دیلم – سردشت – بهبهان

بندر سینیز(تاریخیباستانی)

سی‌نیزیا شی‌نیز بندری باستانی دربخش امام حسن کنونی واقع در شهرستان دیلم استان بوشهر بوده‌است که در ناحیه شمالی استان بوشهر میانه دو بندرمهروبان و جنابه (گناوه) قرار داشته و صنعت پارچه‌بافی آن شهرتی جهانی داشته، متونادبی از بزرگان سینیز بخوبی یاد کرده‌اند. بندر سینیربه همراه غربی‌ترین بندر استان بوشهر یعنی بندر "مه رویان"(بندر دیلم کنونی) و تا شرقی‌ترینبندر یعنی بندرهای سیراف(طاهری کنونی) و نای‌بند، همه بندرهای باستانی قدیمی و استراتیژیک استانبوشهرند. بنادر مهروبان وسی‌نیز از منضمات ریشهر باستانی یا ریو اردشیر کهن بوده‌اند.

سی‌نیز یکی از محوطه‌های تاریخی –باستانی دهستان لیراوی است، تل و تپه‌های به جا مانده از شهر تاریخی سینیز در میانه روستاهای حصار، گاودار، بنه‌احمدون و بندر امام حسن می‌باشد.

در دوره ساسانیان سی‌نیز در جایگاهیبلند از علم و فرهنگ و تمدن قرار داشت به طوری که دارای یک مرکز علمی (دانشگاه) وکتابخانه‌ای بزرگ بود. از نظر وضعیت دریایی، کشاورزی و صنعتی نیز سی‌نیز دارایرونق فراوان بوده است. پنبه مصری از عمده ترین واردات این بندر بوده وکشت کتان و کارگاههای بافندگی و روغن چراغ از جمله کالاهای پررونق آن بوده است.تجارت دریایی بندر سی‌نیز با نقاط جهان از جمله: روم، مصر، هند، بصره و چین صورتمی‌گرفته است. آب انبار قدیمی شهر تاریخی سینیز از آثار مشهور آن است.

امامزاده امام حسن

امامزاده امام حسنمربوط به دوره ایلخانی است و در شهرستان دیلم، بخش امام حسن، شهرامام حسن، درمرکز شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۱۶۹ به‌عنوانیکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بازاردیلم

بازار بندر دیلم و بندر ریگکه از توابع بندر دیلم است همانند بندر گناوه حاوی محصولات خارجی و ارزان قیمت استکه هر ساله پذیرای بسیاری از گردشگران است.

دزفول با شبی رویایی

جاهای دیدنی بوشهر

سایر جزایر استان بوشهر

بندر ,دیلم ,امام ,باستانی ,تاریخی ,دوره ,بندر دیلم ,این بندر ,بوده است ,امام حسن ,این شهرستان

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Diane's info به نام نامی نام چار قل saicredultau wfdol poupées en silicone یاریگران زندگی اداره آموزش و پرورش شهرستان خاش dredagfunle امور فرهنگی ودینی bayremuta metsaddvalo